HockeyNews
PLUS

Färdigspelat för "Honken"?

(4088) johan holmqvist
Bildbyrån

Publicerad: 25 september 2018

FacebookXWhatsApp

En lång och framgångsrik karriär ser ut att ha gått mot sitt slut. Johan Holmqvist, 40, har sannolikt stått sin sista match.

– Det kan vara så, säger han till UNT .

Presenteras i samarbete med Coolbet 

Johan “Honken” Holmqvist har funnits med på Almtunas träningar under den första delen av säsongen, men inte som målvakt.

I stället har han fått axla rollen som bollplank till målvaktsduon Oscar Fröberg och Arvid Ljung och assisterat ordinarie målvaktstränaren “Micce” Andreasson.

Jag hjälper till nu och tanken är att jag ska finnas till hands. Det är fantastiskt för mig att vara med "Micce", "Ragge" (Marcus Ragnarsson) och Gudmund (Martin Gudmundsson), hela staben i Almtuna. Jag har ändå gjort en resa och hållit på några år som målvakt och fått vara med under hela den tid som målvaktsspelet utvecklats så mycket. Det är därför jag har haft en lång karriär för att jag utvecklats hela tiden. Nu känner jag att jag vill ge tillbaka lite till yngre målvakter, säger han till UNT .

Förra säsongen gjorde Holmqvist ett inhopp i Karlskrona under slutdelen av säsongen, men nu ser det ut att vara slutspelat för 40-åringen som har mängder av rutin från både SHL, NHL och Tre Kronor.

Men han vill inte säga det rakt ut.

– Det kan vara så, säger han och skrattar. Jag är så otroligt glad över att Almtuna tycker att det här är kul för jag tycker att det är kul. Det lutar åt att jag vill vara med och hjälpa andra.

I stället väntar sannolikt en karriär som målvaktstränare.

Det kommer jag att vilja bli, absolut. Helt klart brinner jag för målvaktsspelet. Det finns så mycket att jobba med, så många sätt att jobba på och det finns inget riktigt rätt eller fel. Det handlar mycket om vad Arvid och Oscar vill.

Här hittar du fler nyheter om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!